top of page
  • Foto van schrijverWilma Hoogendoorn

O-My... BLOG!

Bijgewerkt op: 23 feb. 2021


Voor iemand die zich graag schuilhoudt achter de camera, ​en het liefste wil spreken via de beelden, is het nu toch zover, een BLOG pagina!


En waarom dan? Hoor ik je denken. 

Nou, ik wil zo graag mijn fotografie activiteiten met jullie delen. Een wederzijdse betrokkenheid creëren. Als fotografiedier komen er zoveel diverse dingen op mijn pad. Er gaat wel wat schuil achter hetgeen wat onder andere op de site getoond wordt. En al het extra daarom heen. 


De vele kanten van fotografie zijn voor mij zo boeiend, intens, meeslepend, te mooi voor woorden soms, maar ik ga ze toch opschrijven. Ik ga jullie mee nemen in mijn passie en wat ik erbij ervaar. De emoties gaan alle kanten op. De blijdschap tijdens een huwelijk of het verdriet bij een uitvaart. Ik moet wel eens een brok in de keel negeren om door te gaan, maar dat maakt mijn vak zo mooi! Mijn slogan is; ' wat je niet voelt, kun je niet fotograferen '. Ik ​fotografeer met ​alles mee, en dat vind ik geweldig! 


​En ja, dat is ook van toepassing bij interieur. De stilstaande dingen roepen bij mij ook een gevoel op. Verrukt door de pracht van iets, dat heb ik gewoon.

Laatst mocht ik bij Peter Chattelin aan de slag. Hij heeft een winkel in high end audio land, Chattelin Audio Systems. Lang geleden leerde ik hem kennen als de zanger, bassist en oprichter van de band Pink Project. 


Als groot Floyd liefhebber was ik overweldigd door de sound die zijn tributeband neerzette. En inmiddels durf ik uit te spreken dat ze de originele Pink Floyd evenaren. Echt ongelooflijk. Ik mocht toen ook een aantal jaren de band fotograferen, want ik was ooit concertfotograaf.

Uit liefde voor de muziek, lekker fotootjes maken in rock -en bluesland, naast mijn offsetdrukkersbaan. Inmiddels ben ik getransformeerd naar een fulltime professional, met het diploma van The Fotofactory op zak, en leef ik mijn droom als interieur -en trouwfotograaf.


Peter en ik verloren elkaar wat jaartjes uit het oog, maar niet uit het hart. Nu kan ik weer voor hem fotograferen, in een andere dimensie. Beiden audio gek, ik minimaal, hij maximaal, maar toch. Ik begrijp heel goed wat muziek met je doet, de sound die je doet geloven dat je aanwezig bent bij een live concert. 


Hier komt dat voelen weer terug. Ik voel het, probeer dat te vangen en over te brengen via mijn beelden. Dat kan een reportage zijn van een speciale demo in zijn winkel vol met audiofielen :-)

Of een set bij de mensen thuis. Want jawel, de grote speakers kunnen toch best fraai staan in een interieur! Zie hier een set bij een mevrouw thuis van 84 jaar. Geweldig leuke en inspirerende persoonlijkheid, zeer actief en zeker niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten! Kijk mee hoe bij haar thuis, met klassieke tonen op de achtergrond, elke dag de zon lijkt te schijnen.

221 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page