top of page
  • Foto van schrijverWilma Hoogendoorn

De belevenissen van Hein en Dovelyn!

Bijgewerkt op: 23 feb. 2021

Hoe deze twee bij elkaar kwamen... ik noem het een sprookje.


Door hun werkzaamheden wereldwijd in migratie en ontwikkeling kwamen zij in contact. Ze ontdekten veel overeenkomsten samen en met een tijdlange echte brievenwisseling ontstond er al gauw een gepassioneerde liefde voor elkaar.

Nu getrouwd en gelukkig als samengesteld gezin met twee meiden en twee jongens.


Als je oorspronkelijk uit Groningen komt denk je aan hollandse nuchterheid ten top.

Niets is minder waar! Dat past ook goed bij Dovelyn, die de dag van de bruiloft startte vol met zenuwen en een rollercoaster aan emoties beleefde die dag. Als fotograaf ben ik meestal ook werkzaam als halve psycholoog op zo'n dag, dus dat kwam helemaal goed ;-)

Moeder en tante die over waren gekomen lieten zich daarentegen niet gek maken en deden lekker hun ding samen.

Hein had bij de buren zijn start gemaakt, dus ik kon perfect heen en weer pendelen tussen de twee getting ready's. Ideaal!

Nadat de transformatie naar prins en prinses een feit was, konden we afreizen naar misschien wel de mooiste plek van de hoofdstad, de Hortus Botanicus Amsterdam.

Ondanks het zweet op de rug op ongeveer de heetste dag van het jaar was het goed vertoeven tussen de tropische planten in de Hortustuin.


De ceremonie bracht iedereen tot een kookpunt, want met de zon vol op het glas was het een soort van afzien, maar het staat misschien ook wel symbool voor de intense liefde van de twee. Zoveel passie wordt niet vaak getoond in ons kikkerlandje.


Omdat Dovelyn oorspronkelijk uit de Filipijnen komt, was de ceremonie ook volgens de tradities van dat land. Met symbolische rituelen en grote beloftes werd alles uitgebeeld en uitgesproken naar elkaar. Bijzonder mooi, moet ik zeggen.


Eerst werd Hein door zijn twee dochters gepresenteerd. Vervolgens traden binnen, de jonge kaarsendragers, de mooie meisjes met de rozenblaadjes, de 'pretty boy' ringdrager en de stoere zonen van Dovelyn en die haar vervolgens aan de arm meenamen naar Hein voor de officiële overdracht!


(Scroll door onderstaande foto's)

De twee smalle kaarsen werden aangestoken, die ene in het midden bleef nog onaangetast..


Meteen door naar volgende moment. Door elkaar zakjes met geld te geven beloof je elkaar plechtig dat het je aan niets zal ontbreken. Dat er een muntje over de grond ging maakte het verhaaltje compleet, want we weten allemaal, geld moet rollen!

De muntjes werden netjes opgeborgen in een kleurrijk doosje die je met hart en ziel moet bewaken.

Met hun eerdere brievenwisselingen werd de gelofte natuurlijk van papier af voorgedragen en ook deze brieven werden uitgewisseld voor een eeuwige koestering.


Het jawoord volgde direct daarop en de ringen gingen om. Ook het tekenen van de akte verliep vlotjes.


(nieuw scrollmoment)

Toen volgde misschien wel het mooiste moment. Hein en Dovelyn pakten beiden één van de smalle kaarsen om de levenslange samensmelting van hun liefde te symboliseren, Ze staken tegelijk de stevige kaars in het midden aan en hun warme liefde naar elkaar werd zo prachtig bezegeld.


Aan de predikant de eer om het kersverse echtpaar met opgewarmd publiek toe te spreken. Met een verzoek om de zegen van de almachtige werd de ceremonie besloten door de meisjes met de rozenblaadjes. Just married!!


(en weer een slide hieronder)

We konden meteen door richting de shoot de Hortustuin in!

We hebben uitgebreid de tijd kunnen nemen en dat deed het paar dan ook hartstochtelijk. Wat een feest om hen te fotograferen. Sturing van mijn kant was vrijwel overbodig, alleen maar liefde, dat ging helemaal vanzelf. Zo puur, zo mooi! Daar gaat mijn (fotografie) hart ook sneller van kloppen!

Een uur vloog zo om en we zouden afsluiten met een fietsmoment door hartje Amsterdam. Door tijdgebrek besloten we direct buiten de deuren van de hortus te fotograferen op de brug. Door de hitte werd die bespoten door twee vrijwilligers die de brug zo constant koel hielden. Toen ik dat zag móést ik wel het bruidspaar uitdagen door de spetterende verkoeling heen te fietsen! Sorry, not sorry :-)

Niet de hele tijd natuurlijk, maar wel eventjes.. dat moest ik zelf ook bekopen met een nat pak, maar die verkoeling was mij meer dan welkom!


We hadden de grootste lol en Dovelyn raakte er niet over uitgepraat toen ze terug keerde naar de gasten. Die waren inmiddels in groten getale uit binnen -en buitenland gearriveerd.

Ze maakten een prachtige rentree in de Hortustuin en bij het restaurant kwam alles en iedereen samen. Een mooie champagnetoast, heerlijk eten, live muziek en lieve familie en vrienden waaronder ook veel sprekers voor die avond. De schemering trad in op deze zwoele avond en werd het toetje, een zelfgemaakte taart, wederom vol passie, aangesneden.


Daarna ging niet alleen traditioneel het bruidsboeket door de lucht, maar ook het kousenbandje vloog in de handen van eenzelfde jonge gast... dikke schik!

De openingsdans was laat in de avond een prachtige afsluiting voor mij.

Vol warme energie kijk ik terug op deze dag, die hilarisch, emotioneel, vol hartstocht en liefde voorbij vloog. Ik ben meer dan dankbaar!


Check hier de reportage in real wedding stijl.

Comments


bottom of page