top of page
  • Foto van schrijverWilma Hoogendoorn

Brazilian passionate bride with a cool dutch groom.

Brazilian passionate bride with a cool dutch groom.

Wederom een liefde die geen grenzen kent, daar hou ik van!

Renate had al eerder haar warme Brazilië achtergelaten en omgeruild voor ons kikkerlandje om bij haar grote liefde te kunnen zijn, Bastiaan.

Ik kreeg het vertrouwen om er de hele dag bij te mogen zijn. Dat is het allermooist, want zo konden ze de hele dag terug beleven met een complete trouwreportage. Niet onbelangrijk voor Renate, want zeker de weddingparty in de avond moest een spetterend dansevent worden met een indrukwekkende openingsdans. Uiteraard met Braziliaans temperament, dat lijkt me duidelijk. Daar heeft vooral Bastiaan keihard voor geoefend en dan heb je ook wat!

Maar eerst stilte voor de storm, de dag werd natuurlijk afgetrapt met de getting ready's. Renate had haar zussen en moeder bij zich in een luxe hotelkamer van Logement aan de Vecht. De dames waren er maar druk mee. Gezellig druk! Ik leerde ze zo beter kennen en ik nam er al wat mee in de auto richting de feestlocatie. Onderweg was het feestje al begonnen, dikke pret! En dat belooft altijd een goede voorbereiding om de avond vast te leggen, blenden met de partygang!
Bastiaan was al in Kasteel de Schaffelaar in Barneveld met zijn ouders om zich voor te bereiden op deze grote dag. Daar heb ik natuurlijk ook nog een stukje van meegepakt.

Vol spanning klopte zijn hart, maar echt! Alvorens de ceremonie al de nodige traantjes weggepinkt. Zo lief!

Wellicht voelde je het al aankomen, maar de ceremonie werd wat uitgesteld doordat het tijdsbesef aan Braziliaanse kant anders wordt beleefd.

Maakte mij niet uit, go with the flow is altijd mijn instelling. Een half uur later kwam de familie aan, mèt de ringen. Altijd spannend of dat weer lukt, haha.

Lieve paps gaf zijn geëmotioneerde dochter weg en dat waren zeker niet de laatste tranen die zouden vloeien.

Bij deze ceremonie gingen ze er niet bij zitten, maar bleven gedurende het hele stuk staan. Dat had ik nog niet eerder gezien. Het contact met de babs is dan wel heel persoonlijk en dichtbij.

Het uitspreken van de geloftes is zoals altijd een supermooi onderdeel, en werd ook zeker ten volle meebeleefd door de families en vrienden. Je voelde overal de compassie, prachtmomenten zijn dat.
De opluchting was groots na de kus en de ringen en toen werd het tijd voor champagne en taart. Ontkurken die handel! Met een flinke hoeveelheid mensen uit binnen -en buitenland volgde een lange receptie vol blijheid. Zoveel mensen die waren overgekomen, dus ook al zo lang niet gezien! Daarom duurde het ook wel even waardoor de tijd om nog een shoot te doen behoorlijk ingekort werd. Maar wat ik al eerder zei, go with the flow, het is hun dag met hun waardevolle momenten.

Een korte shoot is ook okay, zolang je maar prioriteit geeft aan wat echt belangrijk voor je is. Ik overleg dat steeds, en dan komt alles weer goed.

Ook met Renate, die toch wel met enig ongeduld richting diner en feest toewerkte. Gelukkig hebben we met kunst en vliegwerk supersnel een shoot neergezet. (onder andere de chauffeur die het licht bediende) waar ze achteraf zo blij mee was! Glad you 'forced' me, zei ze. Dat psychologische spel kan je wel aan me over laten ;-)

​Na het diner was het dan eindelijk zover, de openingsdans. Iedereen kon bewonderen hoe ze met volle overgave een huzarenstukje neerzette samen.

Niks houten klaas, Bastiaan was aan het swingen met die heupen en bij Renate zag je overduidelijk de danspassie door de aderen vloeien. Dat smaakte naar meer en toen ging het ook volledig los.

Wat een feest, en wat gingen ze uit hun dak! De wat teruggetrokken Hollanders werden ook uit hun schulp meegetrokken de dansvloer op. Dance dance dance baby! En dat deden ze!

Het was een fantastisch feest waar ik me helemaal in uit kon leven en alles gaf wat ik in me had. Uitgeteld naar huis en zo hoort het ook, de dag was geslaagd!


Check hier de foto's van Bastiaan en Renate over de hele dag, de zogeheten Real Wedding!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page